Toggle accessibility panel
Alt 0
Accessibility settingsAlt S
Top accessibility panelAlt 1
Right accessibility panelAlt 2
Bottom accessibility panelAlt 3
Left accessibility panelAlt 4
Show keyboard shortcuts accessibility panelAlt 5
Toggle keyboard shortcuts accessibility panelAlt 6
Reset all accessibilityAlt Q
Change font sizeAlt A
Increase font sizeAlt +
Reset font sizeAlt X
Decrease font sizeAlt -
Change line height Alt H
Increase line heightAlt U
Reset line heightAlt J
Decrease line heightAlt M
Change letter spacingAlt >
Increase letter spacingAlt R
Reset letter spacingAlt F
Decrease letter spacingAlt V
Change word spacingAlt <
Increase word spacingAlt E
Reset word spacingAlt D
Decrease word spacingAlt C
Readable fontAlt G
Highlight titles Alt T
Text zoomAlt Z
Invert colorsAlt I
Bright contrastAlt W
Dark contrast Alt B
Keyboard navigationAlt K
Big white cursor Alt Y
Big black cursor Alt N
Prevent animationAlt P
Skip to page content

A XIX. Nógrádsipeki Falunap – 2012 május 26-28.

Igazi ünnepi hosszú hétvégét tölthetett el Nógrádsipeken az idelátogató vendég és helybeli, a pünkösdi ünnepek alatt a XIX. Nógrádsipeki Falunap rendezvényein. A motorsport rajongói az Xlavina nemzetközi triálverseny szombati és vasárnapi futamain drukkolhattak kedvencüknek, a vasárnapi rockfesztiválon zenélt a Sugera-Bugera, Hind, Nordton, Helldiver és a Kottán Kívüliek csapata, és az elmaradhatatlan szabadtéri disco is nagyszámú érdeklődőt vonzott.A Falunap hétfője volt az igazi népünnepély, több rendezvény is épp ezen időpontra esett. Ünnepelt a Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda, 5. évfordulójukat Te-Deum szentmisével zárták, melyet dr. Beer Miklós megyéspüspök celebrált. Új testvértelepülési megállapodást írt alá Nógrádsipek polgármestere, Doman Ferenc , és a szlovákiai Galábocs polgármestere Chudy István. Kiállítás is nyílt ezen a napon a Balás-Kúriában, Mócsány Zsuzsa munkáiból.A Falunapi színpadi rendezvénysorozat a Palóc Szőttes Kulturális Napok bemutatkozásával keződött, a résztvevő települések polgármesterei az ünnepi kalácsba beleszúrták a vőfélybotjukat, és köszöntőjükben invitálták a közönséget a saját rendezvényükre.Ezután a színpadon először a gyerekek kezdtek, a nógrádsipeki óvoda majd az iskola nebulói mutatták be táncos, zenés műsoraikat, majd az elmúlt esztendő Pünkösdi Királya és Királynője, Szita Zoltán és Fekete Ágnes búcsúzott népétől, tréfás évösszefoglalójuk után megfosztották őket királyi koronájuktól, és mehettek az utolsó hivatali teendőjüket elvégezni: gyerekeknek ajándékot osztottak.A színpadot ezután a felnőttek vették át, a sipekiek kezdtek, a Vadrózsa Hagyományőrző Egyesület ének és táncműsora után Major Erika és a Sipeki Zumbások mutatták be a tudásukat. Színvonalas műsorokat láthatott a közönség a meghívott vendégegyüttesektől, néptánc, modern tánc, szamba, hastánc is képviseltette magát. Az énekes produkciók is változatos képet mutattak, a hazafias daloktól a bordalokon és népdalokon át a musical-kedvelők is találtak maguknak programot.Akik nem a színpadon keresték a szórakozást, azoknak is akadt bőven látnivaló, a gyerekenek körhinta, dodzsem, ugrálóvár, népi játékok, középkori íjászbemutató, a kicsit nagyobbakat várta a gasztonómiai sátor, a vásári forgatag, sőt még siklóernyős és helikopteres sétarepülés is szerepelt a fakultatív programban.A pünkösdi királyválasztó vetélkedőn a jelöltek kénytelenek voltak bemutatni a színpadon az ének- és tánctudásukat, sőt a műveltségüket is górcső alá vette a szigorú zsűri.

Ezután az első sztárvendég, Kasza Tibi énekeltette és tapsoltatta az egyre gyűlő nézősereget, és ezidő alatt a zsűri is meghozta a döntését: A falu XIX. Pünkösdi Királya Domonkos Tamás, a Pünkösdi Királynője Rácz Anna lett, az általános ikolások versenyén a Pünkösdi Herceg címet Balaska Márk, a Pünkösdi Hercegnő titulust Tóth Liána nyerte el. Elismerésben részesültek az óvodai- és alsó tagozatos iskolai falunapi vetélkedők győztesei, a falu legfinomabb borainak gazdái, és a környezetvédelmi totó legjobbjai is.

És még nem volt vége, Bunyós Pityu is megtáncoltatta, megénekeltette az egyre gyűlő rajongósereget, majd Joe Mester és tanítványai erő-, harcművészeti és fakír bemutatója is nagy teszést aratott. Végezetül a napot tűzijáték és retroparty zárta.

Reméljük, minden kedves látogató megtalálta neki tetsző programot, és mindenki visszavárunk a jövő évi, pünkösdi, jubileumi XX. Nógrádsipeki Falunapon!

Nagy köszönettel tartozunk a falunap támogatóinak :

Községi Önkormányzat Nógrádsipek ** Szita Zoltán ** Oláh Boldizsárné ** Szita Zoltánné ** Pollák Vidámpark ** Tóth Balázs ** Szitáné Kiss Szilvia ** Kertész Ferenc ** Doman Flórián ** Gergely Zoltán ** Kereskedőház Bt Szécsény ** Palóc-Coop Zrt Szécsény ** MOL-KOV Bt Szécsény ** Koós Csaba ** ÁSZ-WASH autómosó Szécsény ** Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda ** Speed Fitness Szécsény ** Banett Bt Szécsény ** Cseh Péter ** Kelecsényi Anett ** Oláh László ** Jeszenszki Szabolcs ** Bagó Istvánné ** Nagy Zoltánné ** Kelecsényi János ** Szita Eörs ** Veres Istvánné **HIKSZ KFt Budapest ** Aloe-Invest Kft Budapest ** Pifka József ** Penta Kft Gödöllő ** Doman Ildikó ** TEMALA Bt Szécsény ** Dr. Rózsa Szilveszter ** Doman István ** Doman Ferenc ** Domanné Kertész Andrea ** Gazda Kenyér Kft Balassagyarmat ** Laczkó Gellért Varsány ** Dr. Kiss Tamás ** Kelecsényi Jánosné ** Oláhné Farkas Edina ** Rózsa Istvánné ** Uram Istvánné ** Doman Ferencné ** Oláh Istvánné ** Józsa Sándor ** Józsa Sándorné ** Szita János ** Kuris Bertalanné ** Bobály Antal

Fotók: