Toggle accessibility panel
Alt 0
Accessibility settingsAlt S
Top accessibility panelAlt 1
Right accessibility panelAlt 2
Bottom accessibility panelAlt 3
Left accessibility panelAlt 4
Show keyboard shortcuts accessibility panelAlt 5
Toggle keyboard shortcuts accessibility panelAlt 6
Reset all accessibilityAlt Q
Change font sizeAlt A
Increase font sizeAlt +
Reset font sizeAlt X
Decrease font sizeAlt -
Change line height Alt H
Increase line heightAlt U
Reset line heightAlt J
Decrease line heightAlt M
Change letter spacingAlt >
Increase letter spacingAlt R
Reset letter spacingAlt F
Decrease letter spacingAlt V
Change word spacingAlt <
Increase word spacingAlt E
Reset word spacingAlt D
Decrease word spacingAlt C
Readable fontAlt G
Highlight titles Alt T
Text zoomAlt Z
Invert colorsAlt I
Bright contrastAlt W
Dark contrast Alt B
Keyboard navigationAlt K
Big white cursor Alt Y
Big black cursor Alt N
Prevent animationAlt P
Skip to page content

Ismét Falunap Nógrádsipeken

Remek programok, kellemes idő, sok látogató, jó szórakozás: ezek jegyében telt el a XVIII. Falunap 2011 június 13-án, Pünkösdhétfőn, Nógrádsipeken. A vasárnapi ráhangolódást a Rock-fesztivál vezette be, az Ősi Lázzal, a Kottán Kívüliekkel, és a hangulatot a NEWIK&ZSAK Disco fokozta tovább hajnalig.

A Pünkösdhétfői színpadi program az óvodások és iskolások remek színpadi bemutatójával kezdődött, amit verseny követett, a semleges nézőknek ezalatt alkalma nyílott egy kis vásárnéző, sétakocsikázó, játékkipróbáló, dodzsem és céllövölde nyúzó körre. A bátrabbak részt vehettek helikopteres falunéző sétarepülésen, az igazán bátrak ezt a programot egy motoros siklóernyő alatt is kipróbálhatták.

A színpadon ezt követően a elmúlt év Pünkösdi Királya és Királynője – Vizi Balázs és Pifka Alexandra – elbúcsúzott a népétől, helyet adva az új uralkodóknak. Utolsó jótéteményként még megleptek minden arra járó gyerkőcöt jégkrémmel, üdítővel.

Beindult a színpadi körforgás, csinos váci hastáncos hölgyek, a Varsányi Muskátli Népdalkör és zenekara, és a Till Collapse Dance táncosai késztették tapsra nézőket.

Ünnepélyes pillanata érkezett el a napi programnak: Nógrádsipek Önkormányzata Dr. Beer Miklós váci püspök kimagasló tevékenységét, a településen élő emberek érdekeinek képviseletét, a falu szellemi, anyagi gyarapodását elősegítő munkáját Díszpolgári címmel ismerte el.

Ezután a hazai színek képviseletében a Nógrádsipeki Vadrózsa Hagyományőrző Egyesület foglalta el a színpadot, a szőlőkapálásra készülődés okán szépen szóltak a nóták, és jól fogyott a bor. Sorra jöttek a táncos, zenés produkciók, ismét jöttek a hastáncos hölgyek, a Till Collapse Dance, majd ezután a jó hírű Palóc Néptáncegyüttes, velük a Folt Zenekar és a Csivitelő Gyermek Néptánc Csoport szórakoztatta az egyre gyűlő nézősereget.

Az új Pünkösdi Király és Királynő jelöltek ezután megküzdöttek az uralkodó cím jogáért, de közben mindenki már félszemmel a sztárvendég – Vastag Csaba – érkezését figyelte.

Az X-Faktor sztárja kitett magáért, műsora fergetegesre sikerült, rajongói hosszú sorokban gyülekeztek a műsor utáni autogram vadászatra.

Ezután jött az ünnepélyes eredményhirdetés és díjeső, a díjakat Doman Ferenc, településünk polgármestere adta át. Az idei Pünkösdi Király választásért folytatott heroikus küzdelem az alábbi eredménnyel zárult:

Ifj. Szita Zoltán a Pünkösdi Király
Fekete Ágnes a Pünkösdi Királynő
Galcsik Gyöngyike a Pünkösdi Hercegnő
Velencei Szabolcs a Pünkösdi Herceg

cím jogos viselője az elkövetkezendő esztendőben.

Értékes díjakat kaptak az óvodai és iskolai alsó tagozatos korosztály legjobbjai, a borverseny „Legízletesebb”, „Legerősebb”, „Legillatosabb”, „Legpikánsabb” , „Legszebb színű” borának gazdái is elismerésben részesültek. A Cserhát-Ipoly Természetvédelmi Egyesület környezetvédelmi totóján is komoly nyereménnyel távozhattak az arra érdemesek. Az ezt követő tombolán a támogatók jóvoltából olyan sok nyeremény gyűlt össze, hogy az utána következő programok csak késve kezdődhettek el.

A sorsolás közben érkezett meg a másik sztárvendég, Bunyós Pityu, akit sok régi ismerős üdvözölt, a nógrádi kötődése okán. A nézőszám valószínűleg itt érte el a másik csúcspontját, a mulatós nóták kedvelői még a színpadon is ropták a táncot az előadása közben!

Meglepték még a közönséget a sipeki lányok és asszonyok, akik vadnyugati szerelésben és stílusban adtak elő egy táncos produkciót, amit még meg is kellett ismételniük, mert a közönség őket is visszatapsolta!

Közben besötétedett, így a vártnál is látványosabbra sikeredett Joe Mesternek és kísérőinek harcművészeti és fakírbemutatója.

Az esti programot egy 20 perces tűzijáték koronázta meg, ezután kezdődött a Lenkó Nosztalgia Disco ami pirkadatig tartott.

Szeretnék köszönetet mondani minden közreműködőnek, építőnek, segítőnek, rendezőnek  akik részt vettek a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításában.

Bízunk benne, hogy minden kedves vendégünk örömét lelte a programjainkban, és visszavárunk mindenkit a következő év Pünkösd Hétfőjén, a XIX. Falunapon!
A XVIII. Nógrádsipeki Falunap támogatói

Nógrádsipek Község Önkormányzata ** Doman Ferenc polgármester ** Szita János Szécsény ** Hollókői Vadásztársaság ** Oláh László Nógrádsipek ** Doman László Szécsény ** Pollák Vidámpark Salgótarján ** Bagó Istvánné Szécsény ** Vizoviczki Norbert ** Dr. Rózsa Szilveszter ** Aloe-Invest Kft Budapest ** Kereskedőház Bt Szécsény ** Trexsys Kft Balassagyarmat ** Pifka József Építőipari vállalkozó, Nógrádsipek ** Tábi Vadásztársaság ** Percze Nándor Szécsény ** Doman Flórián ** Bárány Barnabás Varsány ** Balázs Józsefné ** Szitáné Kiss Szilvia ** Felker József Szécsény ** Palóc-Coop Szécsény ** Golyán László Szécsény ** Oláh Zsolt Szécsény ** Nógrád Megye Önkormányzata ** ÉRV Zrt Szécsény ** Király Imréné ** Szita Boldizsárné ** Matuszka Balázsné ** Doman Ferencné ** Domanné Kertész Andrea ** Doman Ildikó ** Doman Virág ** Szita Zoltán ** Gergely Zoltán ** Kelecsényi János ** Horváth Sándorné ** Oláh Istvánné ** Oláh Istvánné ** Pifka Dénesné ** Pifka Dénes ** Domonkos Tamás ** Domonkos Tamásné ** Jeszenszki Szabolcs ** Veres Vincéné ** Kuris Bertalanné ** Bobály Antal ** Czele Antal ** Czele Antalné ** Cseh Péter ** Balaska Zsolt ** Polgárőr Egyesület Nógrádsipek ** Nógrádsipeki Fiatalok Közhasznú Egyesülete ** Uram Istvánné ** Józsa Sándor ** Józsa Sándorné ** Jusztin Jánosné ** Szita Eörs ** Kanyó Balázs ** Balázs József, Romhány ** Magot Kft ** Oláh Boldizsárné ** Szentei Norbert ** Szentei Ferenc ** Borik Gabriella, Szécsény ** Oláhné Villányi Edit ** Szita Zoltánné ** Jeszenszki Ágnes ** Csizmadia Antalné ** Varga Béla, Szécsény

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!

Fotók: