Toggle accessibility panel
Alt 0
Accessibility settingsAlt S
Top accessibility panelAlt 1
Right accessibility panelAlt 2
Bottom accessibility panelAlt 3
Left accessibility panelAlt 4
Show keyboard shortcuts accessibility panelAlt 5
Toggle keyboard shortcuts accessibility panelAlt 6
Reset all accessibilityAlt Q
Change font sizeAlt A
Increase font sizeAlt +
Reset font sizeAlt X
Decrease font sizeAlt -
Change line height Alt H
Increase line heightAlt U
Reset line heightAlt J
Decrease line heightAlt M
Change letter spacingAlt >
Increase letter spacingAlt R
Reset letter spacingAlt F
Decrease letter spacingAlt V
Change word spacingAlt <
Increase word spacingAlt E
Reset word spacingAlt D
Decrease word spacingAlt C
Readable fontAlt G
Highlight titles Alt T
Text zoomAlt Z
Invert colorsAlt I
Bright contrastAlt W
Dark contrast Alt B
Keyboard navigationAlt K
Big white cursor Alt Y
Big black cursor Alt N
Prevent animationAlt P
Skip to page content

XX. NÓGRÁDSIPEKI FALUNAP

2013.05.18 – 20.

Három napig tartott a XX. Nógrádsipeki Pünkösdi Királyság

Amikor 20 évvel ezelőtt az első sipeki falunap Pünkösdhétfőn megrendezésre került, talán senki se gondolta volna, hogy a Pünkösdi Királyság esztendőkön át a település legjobban várt eseménye lesz, és hagyománnyá növi ki magát. Az egykori legelső falunapon az ügyesség és az erő volt a legfontosabb, a vetélkedőkön felkutatták a falu legerősebb emberét, a településrészek legjobb focicsapatát, a legjobb 11-es rúgót, és természetesen a legjobban teljesítő úr illetve hölgy elnyerte a Pünkösdi Király és Királynő címet.

Az évek múltával a rendezvény többnaposra nőtt, a rockfesztivál, a disco, a motorbemutatók majd a triál verseny is a falunapi rendezvénysorozat része lett, a színpadi program egyre teljesebb lett, megjöttek a mutatványosok, vásározók, kiállítók, sétakocsikáztatók sőt még helikopteres sétarepülés is része volt egy időben a programnak.

Az idei, jubileumi rendezvény hagyományosan, a pünkösdi hétvégén került megrendezésre. Szombaton a nemzetközi triálverseny, este a rock fesztivál szórakoztatta a közönséget, vasárnapi szabadtéri diszkóra ismét nagyszámú érdeklődő jött el, és a falunapi hagyományoknak megfelelően egy kiadós eső is megérkezett a táncolókra.

Pünkösdhétfő volt a fő rendezvénynap, a színpadi előadásokon szerepeltek a falubeli iskolások, volt zenés gyermekműsor, a sipeki Vadrózsások énekeltek, majd jöttek a vendégműsorok, néptánc, modern tánc, hip-hop, rendőségi valamint mentőkutyás bemutató, sztárvendégként a Children of Distance majd Bunyós Pityu, de azért mindenki arra volt kíváncsi, hogy a vetélkedésben ki lesz a falu jubileumi, XX. Pünkösdi Királya és királynője. Bebizonyosodott hogy a versenyrutin sokat számít, Nógrádsipek XX. Pünkösdi Királya címet ifj. Szita Zoltán, a Pünkösdi Királynő címet Fekete Ágnes érdemelte ki. Ők a XVIII. Falunap királyi párjaként vonultak be a helyi királyi krónikákba, és így ők lettek az első duplázók is.

A mai, válsággal terhelt világban a hagyományok őrzése is komoly anyagi, szervezési terheket ró a szervezőkre, ezért külön köszönet illeti meg a rendezvény nagyszámú anyagi támogatóját, valamint segítőket, akik felépítették a helyszínt és informálták, segítették, irányították, etették-itatták a kedves vendégeket.

2013. évi Falunapi támogatóink

Községi Önkormányzat Nógrádsipek ** Czele Antalné ** Doman Ferenc ** Lantos Jánosné ** Dr. Kiss Tamás ** Kosik Béláné ** Út-Garantor Kft ** Kiss Eszter ** Pifka József ** id. Doman Ferenc ** Márkus és Társa Kft ** Doman Ferencné ** Dr. Sziklai Attila ** Uram Istvánné ** Duna-Web Kft  ** Oláh Istvánné ** Univerzál Kft ** Józsa Sándor ** Süm-Agro Kft ** Józsa Sándorné ** Oláhné Nagy Viktória ** Jusztin Jánosné ** Oláh Zoltánné ** Gabonás Pékség Kft ** Dr. Rózsa Szilveszter ** Bézma Pékség Kft ** Telekábel Kft ** Bakospék Kft ** Palóc-Coop Zrt ** Nagy és Társa Sütőipari Bt ** Szandai Jánosné ** Nógrádsipeki Fiatalok Közhasznú Egyesülete ** Doman Boldizsár ** Szita János ** Cseh Péter ** Hollókői Vadásztársaság ** Hiksz Kft ** Tábi Vadásztársaság ** Pollák Vidámpark ** Kovács-Komplex Kft ** Szita Zoltán ** Temala Bt ** Szita Zoltánné ** Doman István ** Szitáné Kiss Szilvia ** Domanné Kertész Andrea ** Szentei Ferenc ** Oláhné Villányi Edit    ** Frédi Cukrászda ** Jeszenszky Szabolcs

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!