Toggle accessibility panel
Alt 0
Accessibility settingsAlt S
Top accessibility panelAlt 1
Right accessibility panelAlt 2
Bottom accessibility panelAlt 3
Left accessibility panelAlt 4
Show keyboard shortcuts accessibility panelAlt 5
Toggle keyboard shortcuts accessibility panelAlt 6
Reset all accessibilityAlt Q
Change font sizeAlt A
Increase font sizeAlt +
Reset font sizeAlt X
Decrease font sizeAlt -
Change line height Alt H
Increase line heightAlt U
Reset line heightAlt J
Decrease line heightAlt M
Change letter spacingAlt >
Increase letter spacingAlt R
Reset letter spacingAlt F
Decrease letter spacingAlt V
Change word spacingAlt <
Increase word spacingAlt E
Reset word spacingAlt D
Decrease word spacingAlt C
Readable fontAlt G
Highlight titles Alt T
Text zoomAlt Z
Invert colorsAlt I
Bright contrastAlt W
Dark contrast Alt B
Keyboard navigationAlt K
Big white cursor Alt Y
Big black cursor Alt N
Prevent animationAlt P
Skip to page content

„SZÉCSÉNYI AGGLOMERÁCIÓ SZENNYVÍZTISZTÍTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE” CÍMŰ, KEOP-1.2.0/09-11-2012-0007 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PROJEKT.”

Hamarosan indul a szécsényi szennyvíztisztító telep bővítésének és fejlesztésének kivitelezése, amely a következő településeket érinti: Endrefalva, Hollókő, Karancsság, Ludányhalászi, Magyargéc, Nagylóc, Nógrádmegyer, Nógrádsipek, Nógrádszakál, Piliny, Rimóc, Szalmatercs, Szécsény, Szécsényfelfalu és Varsány.

Az elmúlt évek ellenőrzései során bebizonyosodott, hogy a szécsényi szennyvíztisztító telep a megváltozott vízfogyasztási szokások következtében létrejövő szennyvizet nem képes megfelelő minőségben megtisztítani. Ezért a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőség 2011-ben kötelezte a tulajdonos Önkormányzatokat a telep tisztítási hatásfokának növelésére.

2011 februárjában megjelent a környező települések számára megoldást jelentő KEOP felhívás, hiszen a szennyvíztisztító telep fejlesztését a települések önerőből nem tudták volna megoldani. Ezt követően az önkormányzatok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt és az Európai Unió által támogatott – Környezet és Energia Operatív programon keresztül pályáztak, amelynek köszönhetően mintegy 1.058.254.885 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott, az immáron megalakult Szécsényi Szennyvíz- Agglomerációs Önkormányzati Társulás. A projekt elszámolható nettó összköltsége 1.245.297.000 Ft.

A napokban (2013. szeptember 26-án) a kivitelezési szerződés aláírásával összeállt a közbeszerzési eljárások útján kiválasztott teljes menedzsment, amely a projekt lebonyolításáért felelős. A szennyvíztisztító telep fejlesztésének a kivitelezője az ININ 2013 Konzorcium (Inwatech Környezetvédelmi Kft. és Inverbau Team Építőipari Kft.) lesz, ezen kívül a szervezet tagjai még a projektmenedzser, a FIDIC mérnök szervezet, a kommunikációért felelős szervezet, a közbeszerzési és jogi tanácsadó, valamint beruházóként a Szécsényi Szennyvíz – Agglomerációs Önkormányzati Társulás.

A beruházás során egy új, XXI. századi technológia kerül kialakításra, amely elősegíti az ivóvízbázisok és természeti értékek megóvását, hogy még unokáink is egészséges környezetben élhessenek, és élvezhessék a települések szépségeit és elmondhassák, hogy egy “zöld községben” élnek.   A település lakói minden fontos és hasznos információról tájékozódhatnak majd szórólapokon, információs anyagokon és a www.szecsenyiagglomeracio-szennyviz.hu honlapon keresztül.